Vingklippt -- ännu en person som drabbats av Liza Marklund med följe, eller????

Bild från Blue Media


Jag vill börja detta inlägg med att jag ej läst boken utan texten nedan är ett utdrag från Blue.se och jag undrar nu hur kan detta kan förekomma, kan detta vara sant??? Ja många frågor hopar sig så nu ska jag läsa även denna bok så återkommer jag med mina åsikter om boken här på bloggen.

Läs även tidigare inlägg om boken Mia Sanningen om Gömda


Vingklippt - den sanna historien om stiftelsen Paradiset

Elisabeth Hermons liv krossades 1992. Hennes livsverk gick i graven. Hennes anseende förstördes och hon fick ett psykiskt sammanbrott.
Dråpslaget mot henne utdelades av Liza Marklund som då var reporter på tidningen Expressen. Hennes källa var kvinnan som senare blev känd som Mia Eriksson i böckerna Gömda och Asyl.
Elisabeth Hermon anklagades i Expressen för att utnyttja kvinnor på flykt. Hon påstods lura kommuner på pengar som hon stoppade i egen ficka, samtidigt som kvinnorna lämnades åt sitt öde.
Hon polisanmäldes, men i den grundliga polisutredning som följde hittades inte minsta grund för anklagelserna. Trots detta har Expressen inte infört någon rättelse. Och Liza Marklund har fortsatt upprepa samma lögner i boken Asyl, som hon skrev tillsammans med Mia Eriksson. Hon har också använt samma berättelse i romanen Paradiset, som även filmatiserats.
- De har tjänat miljoner på en berättelse som de redan förstått är falsk i grunden, säger Stefan Lundström, medförfattare till boken.

I boken Vingklippt berättar Elisabeth Hermon om sitt liv, hur hon själv blev misshandlad, hotad och förföljd, men lyckades vända sin skräck till en positiv kraft. Hon byggde upp stiftelsen Trossen för att hjälpa människor i liknande situation.
Än idag lider Elisabeth av posttraumatiskt stressyndrom, PTSD, delvis som en följd av det hon utsattes för utsattes för för 17 år sedan.
- Någon upprättelse för vad de gjort mot mig kan jag aldrig få, men jag tycker jag förtjänar en förklaring, säger hon.
- Jag vill förhindra att andra råkar ut för samma sak. Och jag vill skapa debatt om hur långt man kan gå i yttrandefrihetens namn.


Tävling -- Vinn en JulgodisbokHos Från Solans Kök (min matblogg) pågår en tävling där du kan vinna en Julgodisbok.

Den pågår t.o.m. den 17 december. Missa inte den

Du hittar tävlingen här


Boksläpp--Mia--Sanningen om gömda


Mikael "Micke" Hjorsberg "Mia"s son

Nu har jag varit på boksläpp av "Mia--Sanningen om Gömda". I en och en halv timme sitter vi klistrade på våra stolar och lyssnar på Monica Antonsson, Marie och Levi (Levi har levt ihop med Mia under 3 år och har en son med henne) Osama och hans fru, hur de berättar om saker som berättas i Gömda som inte stämmer. Här berättas om utdrag ur domar om mordförsöket på Osama här berättas också om uttalande från olika myndigheter som dementerar att Osama skulle vara farlig för Mia.


En kvinna som jag tror heter Elisabeth som jobbade på pensionatet där Mia var gömd berättade om när hon närvarade vid en rättegång i vårdnadstvisten där det i Gömda beskrivs hur farlig situationen var och att  huset genomsöktes och att det var flera polisbilar och polismortorcyklar som eskorterade henne inte alls stämde. Det hela var helt ofarligt och lugnt och Osama satt där och gjorde inget annat än tittade en gång åt deras håll.


Efter ett tag kommer Mias son Micke in och sätter sig. Detta är jättejobbigt för honom eftersom det är om hans mamma det handlar om. Han berättar för oss hur jobbigt det varit, hur ledsen han varit. Han fick inte träffa sin mamma från det hon flydde till 2003 då han åkte till USA för att träffa henne och sina syskon. Han har under alla år sen flykten bara träffat sin mamma 25-30 gånger. Eftersom Jag känner Micke väl så vet jag också hur jobbigt han haft det och det han säger är sanning.


Han hoppas nu i och med att denna bok kommer att det ska vara slut med en massa spekulationer och att han, hans familj och även hans mormor och morfar får leva i lugn och ro.


Ni som läst Gömda måste bara läsa denna bok sedan får ni själva bilda er en uppfattning. 

Läs mer i Monica Antonssons blogg

Uppdatering den 16 dec:

Idag fick jag boken från förlaget så om ett par dagar när jag läst den så återkommer jag med ett inlägg.

Uppdatering den 18 dec:

Namninsamling: Vi kräver en öppen debatt om böckerna Gömda & Asyl av Liza Marklund och Mia Eriksson

http://www.namninsamling.se/index.php


Vinn en extra Tusenlapp till JulJag är med och tävlar om 1000kr i kontanter hos
En Andra Chans.
Tävlingen avslutas den 16 december kl 23.59.
Var med du oxå, extra julkklappspengar.
Lycka till

Ny bok, "Mia-Sanningen om Gömda"Vem ska man lita på??? Vilken bok är sann??


Den 15 december släpps boken "Mia-Sanningen om Gömda" skriven av frilansjournalisten Monica Antonsson. Hon skriver bl a om att det inte alls var Mia som var hotad så hon var tvungen att fly från Oxelösund. Det var istället hennes nya man som inte kunde stanna i Oxelösund efter att i  vredesmod kört över Mias fd två gånger och hade avtjänat ett fångelsestraff och dessutom varit militär i Chile och ingått i Pinochets specialtrupper, så inga chilenare ville veta av honom.


Nu går Levi och Marie Hjortsberg ut och vill att sanningen ska fram att det är massor med lögner som skrivits i boken Gömda. Levi är far till Mickael Mias äldsta son som hon skriver om i boken "Mias hemlighet". Levi har tröttnat på alla lögner och hur Micke blir anklagad för att ljuga när han försöker säga sanningen och vill därför att sanningen ska komma fram.


Jag är själv från Oxelösund och känner Levi och Marie  väl och Micke är klasskamrat och fortfarande kompis med min yngsta son. Jag vet att det varit mycket jobbigt för Micke att inte fått prata om Mia och böckerna hon skrivit och nu när han törs tala om det så tror ingen på honom.


Det är med spänning jag väntar på att få läsa boken.


Vår lokaltidning har en jätteartikel på tre helsidor lite står på deras hemsida


RSS 2.0